• ICED19 Logo

De internationale conferentie over technisch ontwerp in 2019 (ICED19) is een wereldwijde conferentie voor Design Engineers. In 2019 wordt deze conferentie georganiseerd door de Faculteit Design Engineering van de Technische Universiteit Delft.

De tweejaarlijkse conferentie heeft geweldige inhoud en sprekers, maar hoe communiceer je dat goed?

De uitdaging: creëer een merk en online aanwezigheid die de essentie van ICED en de TU Delft overbrengen

Het ICED’19-merk wordt elke keer dat er een nieuwe conferentie wordt gehouden, opnieuw gecreëerd. Het merk weerspiegelt de focus van de conferentie en de achtergrond van de organiserende universiteit. De uitdaging was om voor de conferentie een bijpassende merkidentiteit en website te ontwikkelen.

De oplossing

Om te beginnen hebben we een merkdriehoek opgesteld, wat een hulpmiddel is om de principes en waarden van een merk te beschrijven. We ontwikkelden verschillende alternatieven voor het merk en organiseerden een interactieve sessie met het organisatieteam van ICED19. In deze sessie is de uiteindelijke identiteit gekozen.

ICED19 Logo
Het ICED19 merk

De identiteit weerspiegelt het merk van de TU Delft door het gebruik van kleur en vorm, maar wisselt in kleur af naar de verschillende thema’s die in de conferentie aanwezig zijn.

Voor de ontwikkeling van verschillende ontwerpen voor de website is voor een vergelijkbare aanpak gekozen, die uiteindelijk is ontwikkeld met behulp van het Open Source CMS WordPress. Deze website wordt gehost door ons dochterbedrijf Make it WorkPress dat zich richt op WordPress.

We hebben ook de medewerkers van de organisator getraind in het gebruik van de website en merkmaterialen, zodat er meer materialen door henzelf ontwikkeld konden worden.